Címkék

24h (1) aggressziv (1) alpha (2) arad (1) ausztria (5) badacsony (1) balaton (10) barcelona (1) battle (1) bayern (1) bécs (6) békéscsaba (1) berlin (5) beszámoló (6) bont (3) bratislava (2) budapest (10) criticalmass (2) cseh (1) cup (1) downhill (1) dunaguri (9) dunakeszi (1) eladó (1) eredmény (4) figure (1) fns (7) fonyód (1) freestyle (1) görkorcsolya (5) guiness (1) gyerek (1) gyorskorcsolya (11) high (1) honlap (1) hypno (1) inline (9) k2 (1) kaposvár (1) kassa (1) Kecskemét (1) kid (1) kori2000 (1) linkek (1) marathon (8) maraton (17) matzger (1) montreal (1) nagymihály (1) nikkel (1) oktatás (1) paalme (1) pelso (3) pov (1) powerslide (1) pozsony (5) record (1) roller (4) rollerblade (1) seba (1) skate (1) skatepark (1) skating (5) slalom (2) speed (1) stadion (3) svájc (1) szentendre (1) szlalom (1) szlovákia (2) szob (2) three turn (1) tönis (1) tour de tisza (9) túra (17) vác (4) verseny (15) video (8) viiroll (1) wink (2) youtube (9) zebegény (2) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Bla Mázs: Szia! Látom egy hokis görkorival mentél, elég kényelmes volt én most tervezek vásárolni egy új ko... (2014.05.19. 12:07) Balaguri - 2012. május 26
  • zfazek: A szombati várható esős időjárás miatt vasárnap lesz a túra (2014.04.25. 20:30) Metro 4 görkori túra
  • klace: Remek :) Akkor ott leszünk (ha nem zuhog az eső). (2014.04.20. 05:24) Metro 4 görkori túra
  • zfazek: Természetesen. A 11 éves lányom is jön. (2014.04.19. 22:40) Metro 4 görkori túra
  • klace: Gyerekek is mehetnek/jöhetnek? A kislányommal (10 éves) csatlakoznánk :) (2014.04.19. 18:49) Metro 4 görkori túra
  • Utolsó 20

Külső feed

Houston we have a problem

Bont Jet by kilo

2011.06.11. 09:27 zfazek

 Kilot is magába szippantotta Bont fekete lyuka. Innen nincs kiút, aki egyszer vesz egy Bont korit, az soha többet nem néz másra. 

 

Fuzhou, Guangzhou, Almati, Köln, Párizs, Budapest, Szeged - 11670 km-t utazott az új Bont Jet 2010 (3pt 100mm) korim. De végül ideért 5 napon belül!
Amikor megkaptam, úgy bontottam ki a dobozt, mint egy kisgyerek a karácsonyi ajándékot. A cipők, sínek, kerekek, csapágyak mind-mind külön voltak, de szerencsére volt hozzá egy spéci imbuszkulcs is. Jessz, Lego! :)

Ja és egy kis ajándék, egy kis burkoló cucc műanyag üdítőkhöz, ami hidegen tartja az üveget. Zsír :)
Jó buli volt összeszerelni a korit, de amikor végül felvettem, azonnal rá kellett jöjjek, hogy ez bizony sütés nélkül nem játszik. És nagyon furcsa volt még az is, hogy a cipő nyílása annyira szűk, hogy tök nehéz belebújtatni a lábamat.
Izgultam, mikor a cipőket betettem a sütőbe. Na jó, eléggé féltem, mert még soha nem csináltam ilyet. Tartottam attól, hogy túlságosan megmelegítem őket, így 3-4 percenként ellenőríztem a hőmérsékletet (80-85 fok). 20-22 perc múlva úgy döntöttem, felveszem őket. A következő kihívás az volt, hogy koris pozícióban álljak hosszabb ideig. Magam elé tettem egy széket, abba kapaszkodtam, hogy minél tovább lenn tudjak maradni, de így is egész jó statikus combizom-erősítő edzés volt :)
Újra feltettem a síneket, semleges helyzetben és elmentem korizni. Az első tesztemet kicsit beárnyékolta az előző héten elszenvedett bukásom, amikor kavicsot fogtam és elestem. Ettől eléggé fájt a keresztcsontom és a jobb lábammal nem nagyon tudtam szabályosan oldalra lökni. Viszont nem tudtam tovább türtőztetni magam és így koriztam kb 3 km-t. A teszt jó volt arra, hogy meggyőződjem, újra meg kell sütnöm a cipőket :) A fő problémám az volt, hogy a bal lábfejemben az os naviculare kicsit túlságosan kilóg, a közepes mértékű lúdtalpamnak köszönhetően. Az újabb sütésnél próbáltam minél nagyobb nyomást gyakorolni a lábfejem belső részére, hogy helyet csináljak annak a kilógó csontnak.
A következő teszt-korizás már sokkal élvezetesebbre sikerült. Bár a cipő még mindig piszkálta a sajkacsontomat, 5 perc után elmúlt a zavaró érzés, gondolom főleg azért, mert minél inkább a külső élen próbáltam korizni.

Általánosságban: brutálisan jó kori. A 3-pontos kialakítás miatt nagyon alacsonyan maradt a súlypont. Féltem amúgy a 84mm->100mm váltástól, de szinte meg sem lehet érezni. Annyira stabil, nem imbolyog, nem bizonytalan! A sín hossza az egyedül, ami miatt újabb tanulási fázisra vagyok kötelezve, de rövidebb sínnel nem lehet rendelni, ergo meg kell tanulni jobban korizni :)
Most a 4. sütésen vagyok túl, a bal cipőbe tettem egy kisebb belső-ív emelőt (Deichmann). Levágtam az orr- és sarokrészét, hogy csak a (hiányzó) ívnél tartson valamit, de ne emelje ki a lábamat máshol. Hosszabb menetek után még mindig érzem azt az átkozott csontot, de kicsit tanácstalan vagyok, mit is csináljak. Talán nekiesek egy hajszárítóval és ott, abban a pontban megpróbálom majd megmelegíteni és kijjebb nyomkodni.
Sajna a tökéletlen technikámnak hála, a belső oldalakon sikerült már megdörzsölgetnem a szép fehér bőr borítást, amin így elmosódott piros és fekete nyomok vannak. De - nem múzeumba vettem, hanem használni. Eddig 400km van benne, és nagyon élvezem!

9 komment

Címkék: bont

A bejegyzés trackback címe:

https://gorkori.blog.hu/api/trackback/id/tr942974707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2011.06.12. 19:20:50

Gyönyörű ez a kori! :)

Szeretnék venni egyet én is, de aztán mindig úgy vagyok vele, hogy majd máskor...

Honnan rendelted?
... és még valami... hogy választottál méretet? Soha nem merek neten vásárolni lábravalót, mert mi van, ha nem lesz jó a méret?!

Szép napot! Jó gurulást! :*

zfazek · http://www.fazekaszoltan.hu 2011.06.14. 22:58:55

Ha Kilo nem válaszol, válaszolok én:
http://www.bont.com-ról lehet rendelni. Én már háromszor rendeltem tőlük, paypal-al (is) lehet fizetni, minden megjött időben, korrektül.

Ha tényleg érdekel a gyorskorizás akkor semmilyen más korit ne nézz csak ezt a Bont Jet 3pt 100mm-t.
Nekem volt előtte két Powerslide, egy K2. Fényévekre vannak lemaradva a Bonttól. Most akciós a tavalyi model, 65 dolcsival olcsóbb, mint az idei. Egyébként is gyenge a dollár, most kell rendelni.
A méret: a legfontosabb kérdés: pont akkorát vegyél amekkora a lábad. Ide nem jó a nagyobb, mert a cipő csak a bokáig tart. Ha nagy a cipő akkor semmi nem fogja meg a lábad és használhatatlan a kori. Bont-ból általában egy számmal kisebb kell, mint utcai cipőből. De ne az európai számozást nézd hanem a mm-t. Az a lényeg. Ez alapján kell választani: www.bont.com/sizes.htm
Nekem 42-43-as a lábam, Powerslide-ból 43-as nem jön rám csak a 44-es, viszont Bont-ból pont jó a 41-es. Ha a hossz jó akkor az alakját olyanná alakítod a sütőben amilyen a lábad. Kőkemény karbonból van a cipő, beteszed a sütőbe, 20 perc múlva vajpuha lesz. Kiveszed, belebújsz, jól meghúzod a fűzőt és olyanná keményedik amilyen alakú a lábad.
A 3pt nagyon fontos, mert így sokkal alacsonyabban van a súlypontod, mint a hagyományos kétpontos felfüggesztésnél ami a lehető legfontosabb gyorskorizásnál. És egyébként is. Sokkal kisebb az erőkar ami hat a bokádra, nem fárad el a bokád az alacsony cipő ellenére sem.

Én holnap (szerdán) megyek munka után a Stadionhoz korizni, ha tudsz gyere el. Raimo-ék általában H, Cs vannak.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2011.06.20. 11:48:55

@zfazek: köszönöm a sok sok információt!

Nekem 38-as a lábam és minden görkorim 38-as. Soha nem veszek nagyobbat, valahogy kényelmesebb a pontos méret.

Azt nézegetem itt közben a hatalmas nagy és okos világhálón, hogy Ausztráliában olcsó viszonylag a Bont. Ott gyártják? ... Október-novemberben megyek ki és akkor ott tudok venni, próbálni, tesztelni...! Hány kg lehet kb. egy pár belőle? Az idei szezont meg végiggurulom a kis használt Rollerblade-mmel. :)

Sajnos nem tudok kijárni a Stadionokhoz hétköznapokon, nincsen időm. A gurulás 8 keréken nálunk hétvégi program. Sajnos. :(

Ettől függetlenül ki kéne járnom és meg kéne tanulnom görkorizni, mert ha veszek egy Bontot, akkor majd összetöröm magam rettenetesen. :D

zfazek · http://www.fazekaszoltan.hu 2011.06.20. 12:01:37

Ne azt nézd, hogy 38-as hanem, hogy hány mm! Az alapján kell választani a fenti link segítségével.
Ausztrál cég, de Kínában gyártják :)
De biztos lehet kint boltban is venni, írjál nekik!
3 kg alatt van a pár.
Bár én biztos nem várnék addig hanem holnap rendelnék egyet!
De azért arra készülj fel, hogy egy ilyen hosszú sines korival sokkal nehezebb kanyarodni, padkázni, városban lötyögni. Ez csak arra jó, hogy 10 km-t menjél előre, megfordulsz aztán vissza tökéletes aszfalton. Magyarul eljársz a Stadionhoz körözni. Balatonra alkalmasabb a fitnesz kori. Ezért vettem először Alpha-t, mert az gyakorlatilag egy fitnesz kori csak hát ezerszer jobb kivitelben.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2011.06.21. 10:24:37

Pont azért várok a vásárlással, mert jelenleg nem tudok úgysem járni tökéletes helyekre gurulni. Ez valószínűleg meg fog változni egy éven belül: kevesebb munka, több szabadidő. :)

... mindent Kínában gyártanak. Imádom Kínát! :D (A mostani görkorimon azt írja, hogy Made in Canada, pedig szerintem Kanadában nem is gyártanak csak juharszirupot...)! :)

Ha jól értem, akkor úgy járok a legjobban, ha veszek egy Alphat a Balatonra meg egy Jet-et, hogy legyen gyors is.

Mi a következő megmérettetés? Bécs maraton?... Nem tudok ott lenni, pedig nagyon mennék. :(

zfazek · http://www.fazekaszoltan.hu 2011.06.21. 12:40:18

Következő megmérettetés: Péntek esti korizás Bécsben, vasárnap maraton.

Tegnap este voltunk az Operánál megnézni a szlalomos fiúkat, lányokat. Ha most vennék korit akkor az egy Seba High szlalom kori lenne. Azt használnám városban, túrázni, mindennapokra. És egy ilyen 100-as Bont Jet versenyezni, Stadionnál körözni. A Sebával túrázni is lehet és még ilyeneket is: www.youtube.com/watch?v=0vE6Pu9ZHpw

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2011.06.23. 10:02:58

Nagyon megy!:) Lehet, hogy ilyentet kéne vennem inkább? Ki akarom próbálni ezt a viirollt is...érdekes lehet! :)

Nagy kalappal a Bécs maratonhoz! Szélmentes időt! : :) Majd gondolok rád/rátok!

Valamelyik nap - megbeszéltem párommal -, majd elmegyünk a Stadionokhoz... :)

zfazek · http://www.fazekaszoltan.hu 2011.06.23. 17:15:28

Köszi.
Bécs után szögre akasztom a gyorskorit és megpróbálok bójákat kerülgetve megtanulni korizni. Nézz ki az Operához is, miket tudnak a magyar legények, jányok ha Seba High van a talpuk alatt :)
Ha mentek a Stadionokhoz, légy szíves szólj előző nap, megpróbálok én is elmenni. De mindenképpen hétfőn vagy csütörtökön érdemes, mert akkor vannak kint Raimoék.

PettyCicuk · http://pettycicuk.blogspot.hu/ 2011.06.24. 16:53:04

Szólok mindenképp, ha kiderül, hogy mikor tudunk arra járni... :)
süti beállítások módosítása